Mie imi place sa fiu un parinte informat si sa iau deciziile cele mai potrivite pentru copiii mei. Vreau sa aleg produse calitative, sigure, sanatoase atat de importante pentru o dezvoltare armonioasa a celor mici. Misiunea mea uneori devine uneori dificila pentru ca pe piata exista multe produse similare, diferentiate doar de pret dar in final dupa multe “cercetari” optez pentru cele care au o traditie sau si-au dovedit eficacitatea de-alungul timpului si carora le-am ramas fidela. Fiindca sunt mandra de toti cinci ai mei, copii cu varste diferite si nevoi diferite atunci cand cumpar obiecte dedicate lor vreau sa stiu ca am facut cea mai buna alegere. Moise, miezinul familiei are acum 9 luni, am inceput diversificarea de ceva timp si recunosc ca lucrurile si opiniile pediatrilor/nutritionistilor cumva se schimba de la an la an m-au determinat sa recitesc anumite carti cu retete,sa cumpar anumite produse care sa-mi faca cumva viata mai usoara. Timp scurt,multi copii. Printre primele obiecte dedicate bebelusilor, nou nascutilor carora trebuie sa le acordam o atentie deosebita sunt biberoanele, tetinele, scutecele, produsele cosmetice, laptele formula, scaunul de masa. Alegerea uneor biberoane, tetine adecvate nevoilor bebelusului este esentiala pentru o hranire corecta a celui mic. Chiar daca exista tetine sau suzete clasificate pe categorii de varsta sau materiale, copilul trebuie sa incerce mai multe astfel de accesorii pentru a o gasi pe cea mai potrivita pentru el. Insa este important sa ai in minte cateva criterii esentiale de selectie atunci cand mergi la cumparaturi si s-o alegi pe acea potrivita bebelusului tau. Pentru inceput, cumpara cateva biberoane si tetine, putine la numar; alege un anumit producator, care iti inspira incredere, sau o combinatie de biberoane si tetine de marci diferite. Odata ce ai observat ce tip de biberon si ce tetina prefera micutul tau, poti achizitiona mai multe de acelasi tip. Criteriile pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem produse destinate hranirii bebelusilor sunt: Varsta: este primul criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi tetina, biberonul pentru bebelusi. Exista o categorie aparte, creata special pentru prematuri, care au gurita mai mica si probleme cu hranirea. Insa majoritatea tetinelor si suzetelor pentru bebelusi se imparte in doua categorii de varsta: intre 0 si 6 luni si peste 6 luni.
Materialul de fabricatie. Poti alege intre tetine din latex sau din silicon. Cele din latex sunt mai moi si mai flexibile, dar nu au o durata foarte mare si unii micuti sunt alergici la ele. Tetinele din silicon sunt mai ferme si isi pastreaza forma mai mult timp.
Forma tetinei. Tetinele traditionale se gasesc sub forma de clopot sau dom. Tetinele ortodontice, facute in asa fel incat sa se muleze pe gura si gingiile bebelusului, au o bula plata pe o parte, pe care micutul isi poate odihni limba. Se spune ca tetinele cu capul plat si cele late (folosite cu sticlele mai mari) se simt precum sanul mamicii si ar putea fi mai bune in clipa in care treci de la alaptarea la san la cea cu biberonul. Viteza de hranire: In functie de ritmul pe care bebelusul tau il are atunci cand suge, ai nevoie de tetine cu flux redus, normal sau rapid. Exista, la ora actuala, pe piata, tetine care au toate cele trei viteze integrate si care se adapteaza in functie de oscilatiile de ritm ale bebelusului in timpul hranirii.
Biberoane din plastic sau din sticla?
Problema cu biberoanele din sticla este evidenta: greutatea mai mare si usurinta cu care se sparge. Daca din diverse motive scapam unul din aceste biberoane pe jos, imediat se transforma in cioburi si continutul se varsa. Pe de alta parte insa, biberoanele de sticla au si parti bune: sunt mai sigure din punct de vedere al continutului, caci nu au in compozitie diversi polimeri chimici care pot influenta negativ dezvoltarea ulterioara a bebelusului. Cele din plastic sunt total diferite de cele de sticla: sunt usoare, rezistente si nu se sparg usor. In ciuda acestor avantaje evidente pe care le au, in jurul biberoanelor de plastic au inceput sa apara diverse controverse, legate in special de materialele din care sunt facute insa cele pe care le gasim sunt insotite de certificari care nu presupun nici un pericol. In cazul in care esti ingrijorata cu privire la BPA, ar fi mai bine sa cumperi doar biberoane noi (nu accepta biberoane ramase de la copiii prietenilor, chiar daca iti sunt oferita cu bunavointa, si in niciun caz nu cumpara ceva second-hand) si care sunt etichetate ca fiind „BPA free“ (adica nu contin BPA).
La Carrefour gasesti toate articolele de care un bebelus sau mama sa are nevoie, si pot rasfoi catalogul de Puericultura si sa vina in magazin sa profite de preturile care exista intre 9 si 23 martie.
Nu uitati ca igiena este foarte importanta atunci cand hranim bebelusii, sterilizarea biberoanelor si tetinelor fiind esentiala! Sper sa faceti cele mai bune alegeri pentru micutii vostri, sa aveti zile senine si o primavara frumoasa!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.