Vara este anotimpul preferat al copiilor, dat fiind faptul ca se pot juca in voie cat este ziua de lunga. Pentru ca gama de activitati pe care o pot realiza este extrem de variata, este important sa tineti cont de cateva reguli de siguranta pentru a evita diverse probleme care pot strica cheful de joaca.
1. Ai grija la deshidratare
O vreme torida creste si riscul de a te confrunta cu deshidratare, mai ales ca cei mici sunt si mult mai activi. Daca fac efort fizic, copiii trebuie sa consume apa inainte de acesta si sa faca pauze la 15-20 de minute pentru a se racori.
2. Castile previn accidentarile
Respectarea regulilor de siguranta ajuta la prevenirea unor probleme grave. Astfel, castile de protectie purtate atunci cand copiii merg cu bicicleta sau patineaza, chair daca nu sunt confortabile, pot preveni loviturile la cap si leziuni grave ale creierului.
3. Acorda atentie alimentelor
In timpul verii exista un risc crescut de toxiinfectii alimentare deoarece bacteriile se prolifereaza mai repede. Citeste cu atentie ingredientele si datele de expirare ale produselor achizitionate si respecta cu strictete reguliele de igiena atat inainte de masa, cat si atunci cand prepari masa. Invata-i pe copii sa se spele pe maini de la varste cat mai mici. Nu consumati alimente gatite care au stat mai mult de 1-2 ore afara.
4. Inecul este un pericol real
Pentru ca se indedesc si vizitele la piscina, este important ca intotdeauna copiii sa fie supravegheati cat timp sunt in apa, chiar daca are o adancime mica. Inecul nu este un proces zgomotos si se poate intampla in numai o fractiune de secunda de neatentie. Invata sa acorzi primul ajutor si, de preferat, este bine ca cei mici sa stie sa inoate. Daca aveti piscina, trebuie sa contina protectii pe margine pentru copii.
5. Protectia solara este de baza
Cand vine vorba de protejarea copiilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete, produsele de protectie solara joaca un rol de baza. Insa nu sunt suficiente, motiv pentru care trebuie sa iti imbraci copilul in haine corespunzatoare pentru acest anotimp, respectiv imbracaminte lejera, din bumbac, palarie sau sapca pe cap si ochelari de soare la ochi. Retine ca produsele de protectie solara trebuie aplicate cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi afara si reaplicate in cazul in care copilul transpira sau intra in apa. Este indicat sa eviti expunerea la soare in intervalul 10-16, iar copiii sub 6 luni nu ar trebui deloc expusi la soare.
6. Protejează pielea de insecte
Vara este un anotimp în care predomina insectele, unele potential periculoase, mai ales daca copilul are o alergie în acest sens. Exista o multime de produse repelente, chiar naturale, insa de obicei trebuie sa eviti aplicarea in zona mainilor sau a fetei, pentru a evita ca cel mic sau cea mica sa il inghita. Exista si metode complet lipsite de pericole pentru protectia impotriva insectelor, precum bluze cu maneci lungi si pantaloni lungi, evita sa ai zone cu apa statuta in casa/langa casa pentru a preveni tantarii si nu folosi produse parfumate pentru pielea copilului.
7. Exista pericole si langa casa
Cred ca stiti deja ca cele mai multe accidente in randul copiilor, din punct de vedere statistic, se petrec chiar langa casa. De aceea, este bine sa aveti grija cu trambulinele, daca aveti curte, deoarece pot cauza o serie de probleme grave de sanatate, inclusiv fracturi. Aveti grija cand tundeti iarba deoarece masina de tuns iarba nu este de joaca. Nu in ultimul rand, este bine ca atunci cand varsta permite sa explicati copiilor toate regulile de siguranta. Va doresc o vara relaxanta si lipsita de probleme!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.