Mesele servite in familie sunt intotdeauna cele mai gustoase. Iar Pastele este un prilej minunat sa ne strangem laolalta cu totii si sa savuram, cu mic, cu mare preparate sanatoase. Pentru ca vremea s-a imbunat, frigaruile de curcan alaturi de salatele d’aucy ne scot la aer si ne indeamna la miscare.
Va dezvaluim un mic secret: avem o traditie in familie pe care o respectam de fiecare sarbatoare importanta, si anume intotdeauna stam impreuna, fie ca este vorba despre Craciun, fie ca este vorba despre Paste. De Paste, pentru ca vremea de obicei este mai prietenoasa, ne place sa organizam asa-numita vanatoare de oua, in care cei mici cauta sa descopere ouale bine ascunse de mine si de Adi prin casa si curte. Cel care le gaseste pe cele mai multe castiga un premiu simbolic. Desigur, dupa cum bine va imaginati, aceasta activitate se incheie cu distractie si multa voie buna.
Pe langa distractie, mereu acord atentie si alimentatiei de sarbatori. Pentru ca detaliile fac diferenta, asadar, nici masa de Paste nu face exceptie. Eu ador legumele, sub orice forma sunt preparate, in primul rand pentru ca ma ajuta sa ma mentin in forma si, bineinteles, pentru ca sunt pline de vitamine si minerale. Desi sunt deseori intrebata despre dieta pe care o urmez, in special inainte de sarbatori sau diverse ocazii speciale in care se impune un aspect suplu si tonifiat, aflati ca nu este una speciala, ci pur si simplu o alimentatie echilibrata, in care predomina legumele.
Brandul d’aucy imi este de mult timp alaturi pentru ca produsele lor au un gust delicios si sunt rapid de preparat. Eu reusesc sa le transform, in doar cateva minute, in salate potrivite nu doar pentru mine, ci pentru intreaga familie. Odata ce te familiarizezi cu ele, nu poti concepe ca ai putea gati altfel, fiind la indemana si oferindu-ti posibilitati infinite de combinare. Pentru ca Adi si cei cinci voiosi ai mei au ajuns sa fie si ei la fel de incantati de a savura legumele d’aucy, incerc le includ, cat de des posibil, si in alimentatia lor.
Anul acesta am decis ca felul principal din masa de Paste sa fie unul pe sufletul tuturor, atat al celor mari, cat si al celor mici, mai exact frigarui de curcan la gratar cu garnitura de mazare si morcov. Prepararea lor nu este una complicata si necesita doar cateva ingrediente: un piept intreg de curcan, ardei gras in doua culori (portocaliu si rosu), dovlecel, rosii cherry, boia dulce, pudra de usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie. Sarea si piperul, dupa gust.
Trebuie sa taiati carnea de curcan in bucatele potrivit de mari pe care le asezonati cu toate condimentele (boia dulce, pudra de usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper) si le lasati putin la rece, in frigider. Legumele, dupa spalare, le taiati de dimensiuni potrivite, iar dovlecelul taiat rondele. Ungeti betele de frigarui cu ulei de masline si infigeti in ele ingredientele, alternand carnea de curcan cu legumele. Rasuciti-le pana se coc uniform. Desi am preferat pentru mine si Adi alaturi de frigarui salata de sfecla rosie de la d’aucy, mi-a fost destul de dificil sa exclud restul de variante, respectiv mazarea fina, porumbul dulce si crocant si amestecul mexican. Pentru cei mici am considerat ca o combinatie de mazare si morcovi de la d’aucy este ideala, mai ales ca are un gramaj bine gandit, de fix 150 de grame, exact echivalentul unei portii necesare la masa unui copil.
Sper sa va placa aceasta reteta cel putin la fel de mult cum ne-a placut si noua. Pe langa faptul ca este extrem de rapid de preparat si nu necesita vreun talent culinar special, este potrivita pentru toate varstele. Nu trebuie sa uitam si de gustul sau delicios…
Noi va dorim ca bucatele de pe mesele voastre de Paste sa fie primite cu inima plina de bucurie si sa fiti inconjurati de cei dragi! Caci sarbatorile in familie sunt cu adevarat cele mai frumoase.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.