Trăim cu toții o perioadă în care menținem permanent în inima speranța că ne vom relua cât de curând micile plăceri ale vieții. Pentru că este mai bine să previi decât să tratezi, iar spălatul pe mâini nu este doar un obicei igienic, ci și unul salvator de vieți, Lifebuoy, un brand cu tradiție în produsele destinate igienei mâinilor ne vine în ajutor, fiind prezent acum și în România.
Noua normalitate presupune distanțare socială și măsuri sporite de igienă, ca urmare a unui an dificil la nivel mondial, care ne-a determinat să ne schimbăm diverse obiceiuri și să devenim mai preocupați de sănătate. Cred că nu greșesc când spun că ne dorim să ne bucurăm mai mult de lucrurile mărunte din viață, cărora înainte nu le acordăm suficientă importanță, dar putem face acest lucru doar dacă ținem cont de măsurile necesare de prevenție, ce încep cu igiena corespunzătoare a mâinilor. Pornind de la noi înșine, care ne dorim să fim protejați și să ne bucurăm de o stare cât mai bună de sănătate, și terminând cu cei dragi, poate bunici, soți sau copii, care sunt mai vulnerabili în fața coronavirusului, cu toții avem nevoie de un strop de ajutor. Pentru a mânca, a atinge, a ne juca, a călători, a trăi în siguranță, toate aceste mici plăceri ale vieții care au ajuns să însemne atât de mult în prezent, sunt legate de curățenia mâinilor. Există un produs care și-a dorit de la bun început să facă din igienă corectă și frecventă a mâinilor o obișnuință, Lifebuoy.
Acesta este un brand cu tradiție în domeniul igienei, ce aparține companiei Unilever și care a apărut pe piață prima oară în urmă cu mai mult de 100 de ani, mai exact în 1894. Lifebuoy a fost lansat în Marea Britanie și Irlanda pe vremea când bolile și epidemiile reprezentau o amenințare constantă. A fost primul săpun antibacterian din lume, ajungând să devină, în prezent, cel mai vândut produs de acest gen din lume, fiind distribuit în nu mai puțin de 60 de țări.
Campania Lifebuoy m-a surprins în mod plăcut atât prin faptul că își dorește să se implice și să contribuie în mod activ la stoparea răspândirii infecțiilor (a ajuns la 1 miliard de persoane din 2010, cărora le-a explicat despre importanța spălării mâinilor), cât și prin prisma studiului de piață de la care a pornit, care a vizat obiceiurile și comportamentul populației cu privire la igiena mâinilor, desfășurat în luna decembrie 2020, de către compania Unilever. Conform acestuia, deși a crescut cu nu mai puțin de 110% gradul de folosire al dezinfectanților pentru mâini, frecvența spălării mâinilor ajungând să se dubleze (în prezent am ajuns să ne spălăm pe mâini de 8 ori pe zi), marea majoritate a românilor încă nu sunt conștienți că nu este suficientă simplă spălare a mâinilor, ci și respectarea intervalului de 20 de secunde recomandat de specialiști.
Lifebuoy este acum disponibil și în România cu mai multe produse: săpun antibacterian lichid Lifebuoy Total și Lifebuoy Mild Care, dar și geluri igienizante. Pe parcursul anului, gama va fi completată și cu alte variante și formate, toate special create pentru igienizarea mâinilor. Pentru că, după cum ați aflat din studiul de mai sus, am ajuns să ne spălăm extrem de des pe mâini, acest săpun conține alături de agenții de curățare și câteva ingrediente importante pentru protecția și îngrijirea pielii, respectiv acid lactic și glicerină; acestea hidratează pielea în timp ce îndepărtează microbii de pe suprafața sa. S-au efectuat și teste care au vizat gelul igienizant Lifebuoy pe baza de alcool și glicerină, care igienizează și lasă pielea hidratată, iar grație vitaminei B3 din compoziție contribuie la întărirea barierei naturale de protecție a pielii.
Spălarea în mod regulat a mâinilor cu apă și săpun poate salva vieți. Toți membrii unei familii au nevoie de protecție, iar acest obicei de spălare și dezinfectare a mâinilor trebuie să devină unul constant, indiferent de vremurile în care trăim, menținându-ne în siguranță. O atingere, o strângere de mâna, un pupic rămân în continuare gesturi de care avem nevoie pentru suflet. Prin folosirea unor produse de calitate și începerea educației cu privire la igienă mâinilor și a corpului de la cele mai fragede vârste, vom reuși să punem bazele unei generații care va rămâne permanent conștientă de pericolele nevăzute ale agenților patogeni, și care va ține nu doar la binele său, ci și la al celor dragi.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.