Sarbatorile de iarna inseamna generozitate, bucurie si timp alaturi de cei dragi. Cei mici alaturi de cei mari pot gasi o multime de modalitati prin care sa se bucure la maxim de acest spirit magic. Va ofer cateva idei pe care eu le pun in practica alaturi de voiosii mei.
Surpriza unui cadou, dar si bucuria de a darui sunt cele doua elemente cheie ale sarbatorilor. Noi avem cateva obiceiuri care ne fac mare placere si care ne introduc in atmosfera festiva inca de la inceputul lunii decembrie:
– Ne plac cantecele tematice, precum colindele, dar si filmele speciale de Craciun. Cred ca Mos Craciun continua sa ramana un personaj iubit la orice varsta, asa ca ascultam si vizionam cu mare drag tot ceea ce tine de sarbatoarea Craciunului. De asemenea, ne place sa ne plimbam prin cartier si prin oras si sa admiram multitudinea de luminite frumos colorate. Este o adevarata bucurie sa le privesti, la orice varsta.
– Ne facem reciproc mici cadouri. Copiii adora sa pregateasca cu manutele lor diverse felicitari sau obiecte artizanale unii pentru altii, dar si pentru noi, cei mari, deoarece simt ca Craciunul este despre a darui. Iar ei incearca sa faca asta dupa sufletelul lor
– Cumparam si donam fie imbracaminte, fie alimente persoanelor nevoiase. Stim prea bine ca nu toti oamenii au o viata lipsita de griji, iar unii dintre noi chiar se lupta sa traiasca de pe o zi pe alta, asadar nu uitam sa ii ajutam. Desigur, facem acest lucru si in timpul anului, dar de Craciun este un moment aparte deoarece toata lumea isi doreste sa primeasca un cadou cat de mic. Le-am explicat intotdeauna copiilor ca nu este vorba despre o obligatie pe care o avem, ci o responsabilitate pentru cei mai putin norocosi.
– Gatim bunatati dulci. Fie ca este vorba despre turta dulce, fie despre cornulete sau cozonac, este minunat sa simti aroma sarbatorilor de iarna si in bucatarie. Inainte de a ne hotari ce preparam facem un mic consiliu de familie si decidem. Anul acesta sunt sanse mari sa iasa castigatoare reteta de fursecuri. Desigur, in forma de braduti.
– Scriem scrisori pentru Mos Craciun. Pe cei care nu stiu inca sa scrie ii ajutam, iar pe scolari ii incurajam sa povesteasca Mosului ispravile, dar si faptele bune cu care se mandresc din anul ce a trecut. Scrisorile sunt pregatite cu cel putin o saptamana inainte de Craciun, pentru ca Mosul sa aiba timp sa le pregateasca la fabrica sa din Polul Nord.
– Decoram impreuna bradul. Nu in ultimul rand, cred ca acest obicei este in topul preferintelor noastre si sunt sigura ca si ale voastre. Este cu atat mai placut cu cat cei mici pregatesc de obicei la gradinita sau la scoala sau acasa cu buni tot felul de ornamente pe care sunt tare mandri sa le aseze in brad. Sunt extrem de bucurosi sa isi vada munca expusa si se bucura tare cand vad bradul aranjat. Nu uitam insa nici de restul casei, pe care o decoram cu felurite ghirlande si fulgi de nea
Sarbatorile de iarna inseamna inocenta si bucurie. Bucuria de a oferi mai mult decat cea de a primi. Va dorim din inima sa aveti parte de sarbatori cu cei dragi, cu clipe de relaxare si amintiri frumoase, asa cum visati.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.