Therme Bucuresti marcheaza primii trei ani de activitate, prin inaugurarea unui restaurant-concept de tip fusion, cu un design spectaculos si o varietate de preparate internationale, rezultatul unei investitii de 3,5 milioane de euro. Amplasat in zona The Palm, restaurantul este inspirat din descoperirile marelui explorator, biolog si naturalist german, Alexander von Humboldt, cel care a pus geografia pe lista disciplinelor stiintifice si care a revolutionat lumea prin calatoriile sale in scop academic.
Noul restaurant Therme Bucuresti celebreaza „Inventia Naturii”
Noul restaurant Humboldt deschis la Therme Bucuresti spune o poveste culinara aflata la confluenta dintre cultura, arta de a calatori si curiozitatea explorarii de noi lumi, prin inovatie, tehnologie si pasiunea pentru o estetica impecabila. Restaurantul beneficiaza de un cadru spectaculos sipropune un meniufusion care consta in preparate internationale dintre cele mai diverse, de la peste, fructe de mare si sushi, pana la burgeri americani, paste si alte preparate mediteraneene.
Amprenta lui Alexander von Humboldt se regaseste si in designul interior al restaurantului. De-a lungul intregii sale activitati, cercetatorul german a exercitat o puternica influenta asupra artelor plastice. Humboldt sustinea ca artistii ar putea reda cel mai fidel detaliile unei privelisti, promovand astfel domeniul peisagisticii ca pe o cale de a surprinde complexitatea spatiului geografic. Pe fundalul restaurantului se regasesc mai multe reprezentari ale desenelor originale realizate de Humboldt in expeditiile lui. Peretele din plante exotice face referire la stratificarea pe inaltimi a plantelor, documentata pentru prima oara de naturalistul german, dar si la faimosul vulcan Chimborazo, din Ecuador, considerat la acea vreme cel mai inalt munte din lume, pe care Humboldt l-a escaladat alaturi de exploratorul francez Aimé Bonpland.
Terasa generoasa de 900 mp de pe malul lacului ofera acces direct catre noul restaurant atat din zona The Palm, cat si de pe plaja Therme, iar interiorul consta intr-o zona de dining de 1100 mp, cu o capacitate de 190 locuri. Plantele luxuriante si palmierii, mobilierul din lemn si ratan, panourile pictate cu flori ale separeurilor, spatiile vitrate si lumina naturala intregesc atmosfera exotica de calm, relaxare si meditatie a spatiului The Palm si le ofera vizitatorilor un voiaj inspirational in jurul lumii, formele sinuoase evocand chiar ideea de calatorie. In restaurant exista cinci spatii de dining unice: Sushi bar, Asian Corner, Mediteranean & Pasta Corner, Fish & Seafood si American Steak, Burgers & more, Invitand vizitatorii intr-o calatorie culinara experientiala cu 70 de preparate in fiecare zi. Statiile de live cooking vor fi deservite de o echipa de bucatari coordonati de chef Lucian Dobre. Iar pentru ca restaurantul Humboldt inseamna adevaratul rasfat al simturilor, meniului original compus din cele mai proaspete produse i se adauga o selectie de 19 vinuri.
Humboldt este un omagiu adus pasiunii pentru stiinta si descoperire cu ajutorul carora cercetatorul german a imbogatit orizontul cunoasterii. Cercetarile lui revolutionare au produs cea mai veche teorie asupra modificarilor climatice induse de om, munca sa de cercetare constituind debutul viitoarei stiinte a ecologiei. Indelungata, diversa si pasionanta activitate a lui Humboldt a facut sa-i fie atribuita chiar inventarea naturii asa cum o cunoastem noi astazi.
Alaturi de restaurantele deja existente,The Mango Tree (zona Elysium) si Greens (restaurantul zonei Galaxy), Humboldt desavarseste experienta culinara oferita de Therme Bucuresti. „Ne propunem ca, prin noul restaurant din zona The Palm, HUMBOLD, sa completam intreaga experienta senzoriala pe care o punem la dispozitie clientilor nostri, si sa marcam astfel primii trei ani de activitate, continuand sa inovam peisajul industriei de wellness, relaxare si entertainment din Romania.” a declarat Stelian Iacob, CEO-ul Therme Bucuresti.
Trei ani de leadership in wellness si relaxare
Lansat in anul 2016, Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 mp, cu o suprafata indoor de 35000 mp, gazduind cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 800.000 de plante, dintre care peste 1.500 de palmieri.
Anul trecut, complexul s-a extins cu doua parcuri urbane tematice in premiera in tara, cu peste 10.000 mp de spatiu verde unic prin concept, executie si atmosfera si peste 20.000 de plante perene, pentru o experienta de relaxare si deconectare pe tot parcursul anului.
Tot in 2018, Therme Bucuresti a obtinut certificatul LEED Platinum, devenind primul LEED New Construction din Romania cu aceasta distinctie, in cadrul celui mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor verzi din lume.
Cu o valoare totala a investitiilor de peste 100 milioane de euro si cu peste 500 de angajati, complexul Therme Bucuresti a depasit in anul 2018 pragul de 3 milioane de clienti, dintre care cca 30% fiind vizitatori straini.
„Cei trei ani de activitate ne-au adus mai mult vizitatori fata de numarul estimat initial, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.Popularitatea internationala a centrului a generat totodataun procent semnificativ si in crestere de vizitatori din zona Balcanilor, UK, din Germania, Italia, Austria, Israel etc. Vom continua sa ne surprindem vizitatorii prin imbunatatirea si diversificarea continua a serviciilor si pachetelor oferite, fie ca vorbim despre wellness, relaxare sau entertainment.” a completat Stelian Iacob, CEO-ul Therme Bucuresti.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.